HISTORIAA

Bändi on alunperin perustettu 70-luvulla. Rokkia piti soittaa ja oli vähän kitaraa, hanuria ja rumpuja nurkissa ==> eikun toimeen ! Hurriganes oli siihen aikaan se ainoa oikea suomalainen rock-bändi ja kappaleet sopivan suoraviivaisia ja sopivasti 3 hengen poppoolle sovitettuja. Homma sitten lässähti jossain vaiheessa, mutta soittoa ei missään vaiheessa unohdettu. Timo soitteli rumpuja tanssimusiikkiyhtyeessä ja Sami bassoa mm. Grash yhtyeessä. Bändi pistettiin uudelleen kokoon Timon 40 v. juhlille vuonna 2001 ja kansa tykkäsi. Sen jälkeen on sitten tehty yleisön pyynnöstä keikkoja silloin tällöin paikallisissa ravintoloissa ja erilaisissa kotibileissä. Musiikissa tavaramemrkkinä on edelleen Hurriganes, mutta mukana on myös vanhoja legendaarisia kappaleita CCR:ltä, kotimaisista Irwin, Juice, Veltto yms. Jos tykkää 70-luvun rock-musiikista, sitä tältä yhtyeeltä pesee.

Alla on muutamia "hyviä" kuvia, jotka on otettu Helinin pihalla Alastaron Koskella joskus 70-luvun puolivälin jälkeen. On pojat tuosta hieman vanhentuneet, mutta soundi on entinen.

Klikkaa isommaksi Klikkaa isommaksi Klikkaa isommaksi Klikkaa isommaksi Klikkaa isommaksi

Tässä on nykyisen kokoonpanon kuvia:

Klikkaa isommaksi

Tässä on Kati Kuusisen tekemä juttu Loimaan Lehteen helmikuussa 2002.

27 VUODEN TAUKO JA TAAS KEIKALLE

Se oli seiskytlukua kun saman kylän pojat edellisen kerran keikkailivat.Nyt Jari Haveri, Timo Heikkinen ja Sami Helin ovat siirtäneet musiikkikamansa taas yhteen autotalliin ja The Rock'n Roll Circus on heittänyt jo pari keikkaakin. Comeback- tai reunion-kiertueita ei fanien kuitenkaan kannata odotella, yhtye ei enää tähtää kansainväliseen menestykseen.
- Nytkin tarvitsi järjestää itse juhlat, että pääsi bändi keikalle, muusikot naureskelevat. Muksuille bändi aikoo esiintyä myöhemmin tänä vuonna - sitten kun maailma sulaa ja kylvöt on tehty. Jälkikasvu kun on ainakin Timo Heikkiselle ilmoittanut, että haluaa oikein nähdä kun iskä soittaa Hurriganesia.
Keikkailu on bändille kuitenkin se toisarvoinen asia. Yhdessäolo ja soittamisen ilo riittää heille heidän oman todistuksensa mukaan mainiosti. Eikä väheksyä sovi myöskään soittamisen terapialuonnetta, eikä muusikoiden yllättynyttä iloa siitä, että "vanhan päähänkin viälä jottain jää".
Ihan neljänkympin iässäkin oppii vielä vaikka laulamaan englanniksi. Terapiaakin on kuulemma välillä tainnut kaikua autotallista koko peltoaukean täydeltä. Kaiken takana hauskanpito
- Äijät kokoontuu perjantaisin, sitten soitellaan ja praakataan ja
parannetaan vähän maailmaa, rumpali Timo Heikkinen kuvaa homman luonnetta.
Kokonaan musiikillista kunnianhimoa eivät rock'nrollcircuslaiset ole unohtaneet. Vehkeisiin on satsattu enemmän kuin teinipoikana oli varaa ja koko ajan harjoitellaan myös uusia kappaleita. Bändi kertoo auliisti, että soittotaidossa on parantamisen varaa. Puutteita korjaillaan hitaasti kiiruhtamalla.
- Sooloja ja kaikenmaailman asioita tarvitsisi opetella, kitaristi Jari Haveri huokailee ja kiittelee kavereitaan kappalevalinnoista, joissa ei ainakaan kaikissa ole nimenomaisesti säälitty bändin kitaristia.
Rumpali ja basisti kun ovat tainneet mennä omavaltaisesti ilman kitaristin konsultointia valitsemaan kappaleita, joiden sooloissa piisaa kitaristin mielestä vaikeusastetta vähän liikaakin. Pääasiassa kappaleet valitaan kuitenkin sillä perusteella, "ettei tarvi ihan kieli keskellä suuta soittaa ja että pystyy laulaankin". Hurriganes on kaiken alku ja juuri, eikä Circuksen treenejä vedetäkään ilman Hurriganesin, eikä myöskään ilman Creedence Clearwater Revivalin eli CCR:n kappaleita.
- Hurriganesin musiikilla me ollaan kasvettu, Jari Haveri toteaa ja muut myöntelevät, että Hurriganes on jäänyt pahasti soimaan päähän.
- Se nyt kuulostaa ja tuntuu aina vaan hyvältä.
Bändi ei aikoinaan hajonnutkaan musiikillisiin erimielisyyksiin.
- Tuli vähän kaikkea muuta ja kyllästyttiinkin siihen kai, Sami Helin
muistelee.
Armeija ja koulut veivät lapsuusmaisemista pois ja tulivat musiikin tielle. Jonkun ajan mietittyään he ehdottavat varovasti, että mahtoikohan olla niinkin, että tietyssä iässä alkoivat autot ja tytöt kiinnostamaan hiukan enemmän kuin musiikki. Yhtye perustettiin uudelleen viime kesänä Timo Heikkisen neljäkymppisiä varten. Sitten 1970-luvun bändin kappalevalikoimaan on Hurriganesin lisäksi tullut myös rautalanka ja saattavat laulupuolta hoitavat Jari Haveri ja Timo Heikkinen innostua tulkitsemaan vaikkapa Juiceakin -ainakin Marilyn on riisunut musiikin muodossa jumpperiaan bändin toimesta. Sting saattaa myöskin saada kunnian päästä mukaan The Rock'n Roll Circuksen ohjelmistoon. Jari Haveri kehuu Hurriganesin lisäksi myös hieman toisenlaista musiikkityyliä edustavaa Agentsia. Pulliaisen kitarointi, Jorma Kääriäisen laulu ja Agents on hänen mielestään parasta mitä suomalaisilla tanssilavoilla voi olla.
- Harmi vaan, ettei sitä pääse ikinä tanssimaan, kun fanien muuri täyttää puolen parkettia.
- Niin mutta sillaihan se on meidänkin keikoilla, Timo Heikkinen heittää.

: 2005-03-14 23:13

Paluu